Sara Parkman (S)

Sara Parkman er ganske enkelt et af de mest spændende nyere navne i skandinavisk musik! Med sit unikke musikalske og kunstneriske univers, træder hun nye trin og smelter genrer og indtryk sammen, som tidligere har været uforenelige. Som præstedatter har salmerne og det himmelstræbende i religiøs musik og kor en særlig plads i hendes musikalske udtryk, og sammen med moderne nordisk folk såvel elektroniske elementer, laver Sara Parkman musik som er magisk, spirituelt og råt på én gang! I tekstuniverset går samfundskritik og religiøse temaer hånd i hånd.

Parkman har begået tre vellykkede og velanmeldte albums. Hendes seneste “Eros Agape Philia” fra Oktober 2022 blev mødt af overvældende positive anmeldelser i hele Norden, og var hendes gennembrud for alvor! Udgivelsen vandt hende en svensk grammy, og siden har hun været flittig gæst i nogle af Sveriges mest populære tv-programmer.

Sara Parkman har tidligere spillet to turnéer i Danmark og besøgt steder som Vega, ALICE (København), Dexter (Odense), Kulturloft (Ebeltoft) og Harders (Svendborg).

På få år har Sara Parkman opnået en væsentlig status indenfor musikverdenen og har optrådt på store festivaler overalt i Norden – det foreløbige dobbelte højdepunkt i Danmark var en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival i 2022 såvel Roskilde Festivals ærefulde special-koncert i Roskilde Domkirke samme år! Sara Parkman har været omtalt – udelukkende i meget positive vendinger – i en lang række danske medier såsom Politiken, Information og Gaffa.

I den kommende turné kan Sara Parkman tilbydes i sin trio med to andre musikere. Parkman selv synger og spiller violin