The Bluetones (UK)

Det legendariske brit-pop act, The Bluetones er tilbage i et akustisk duo-setup på scener i hele Europa!

The Bluetones’ forsanger og guitarist, Mark Morriss og leadguitarist Adam Devlin turnerer i disse år med et akustisk setup med deres mange ørehængere. Sammen optræder de for fulde huset overalt i Storbritanien og i adskillige europæiske lande – heriblandt Sverige og Norge! Nu vil de forsøge sig i Tyskland og Danmark i samarbejde med Spectacle Music.

The Bluetones er et af de mest markante britpop-bands i historien. De blev dannet i 1993 i London, og fik hurtigt massiv kommerciel succes med adskillige store hits. De turnerede ekstensivt med andre store britpop-bands som OasisBlurSuede og Pulp – og kom også på turnéer med store navne fra andre genrer som Manic Street PreachersDivine Comedy og The Who.

The Bluetones blev født i en tid, hvor britisk musik var på sit højeste, og de var en del af den bølge, der kom til at definere britpop-genren, og de har således også inspireret utallige nutidige indie/alternative bands. Bandets debutalbum “Expecting to Fly” fra 1996 blev en kæmpe succes og solgte platin i Storbritannien og udråbt som ”et mesterværk” i NME. Efterfølgeren, “Return to the Last Chance Saloon” fra 1998 kaldtes ”et af de bedste britpop-albums nogensinde” i Allmusic.

The Bluetones fik også et stort publikum i Danmark og optrådte bl.a. på Roskilde Festival og Midtfynsfestival og flere gange på spillesteder i landets største byer gennem årene! I 2011 gik The Bluetones dog i opløsning. Nu kan danske fans af bandet endelig få chancen for at høre de gamle hits live igen!