Internationale Tribute-bands på Spectacle Music!

Spectacle Music har i den seneste tid lavet aftaler med nogle af Europas største tribute bands! Disse bands udmærker sig i meget autentiske hyldestshows til nogle af musikhistoriens største navne, og flere af dem turnérer overalt på planeten – og der er flere på vej. I Storbritannien er konkurrencen blandt kopi-bands kæmpemæssig, og det er netop herfra, Spectacle Music har fået sine nye navne og i adskillige år har tilbudt tribute acts fra.

Et tribute band kan meget, selvom det af mange musikarrangører ikke altid betragtes som fint nok. For det første sælger de ofte rigtig mange billetter og skaber overskud, som arrangører så kan bruge på spændende original musik. Samtidig tiltrækker tribute bands en publikumstype, som måske ellers aldrig ville sætte sine ben på det lokale spillested. For det tredje kan det blive nogle magiske aftenener, hvor artist og publikum smelter sammen i fællessang og kærlighed til musikken!

Tribute bands fra UK er vant til benhård konkurrence. De er typisk professionelle og helt sublime musikere og har lagt sig i selen for på alle tænkelige måder at lave det bedste hyldest show overhovedet muligt. Om det er ekstravagante kostumer, scene-effekter, koreografi eller noget andet, der skal til, før publikum føler, de får en autentisk oplevelse, så gør de det!

Når Spectacle Music laver aftaler med tribute bands, skal det fra starten stå klart, at der er tale om forrygende bands som både i succes og musikalsk formåen kan regnes som kontinentets førende! Showet skal være helt i top, og musikerne skal være på et højt niveau! Her er alle de Tribute bands, som Spectacle Music repræsenterer i Danmark og for nogles vedkommende også Tyskland:

U2UK (UK) er Storbritanniens allerstørste U2-tribute band. De turnerer overalt i Europa og kendetegnes ved, at have hvad mange vurderer som branchens bedste “Bono” og “The Edge. Showet kommer helt tæt på det originale – både i lyd og udseende. Måske er det derfor, at U2UK Også har haft den store ære at optræde 2 aftener i træk på Heineken Arena i Amsterdam til officielle afterparties for de rigtige U2! Et klasse tribute band til et af verdenshistoriens allerstørste rockbands!

Absolute Bowie (UK), der har vundet prisen som UK’s allerbedste tribute band ligesom de også er kåret til Storbritanniens allerbedste David Bowie tribute act! Bandet turnerer over hele i Europa og i juli 2023 gennemførte Absolute Bowie også en 100% udsolgt turné i Australien! Store presse-outlets i UK som NME, The Mall on Sunday og selveste The Times hylder Absolute Bowie med meget store roser!

Coldplace (UK) er verdens største og suverænt bedste Coldplay-tribute band! De er anerkendt og anbefalet af Coldplay selv, som det eneste tribute band i verden! Coldplace har været hovednavn på adskillige festivaler og delt scene med bands som Mumford & Sons, KT Tunstall, Bob Geldof, Kaiser Chiefs og Ringo Starr!

Hver gang Coldplay tager på en ny turné, laver Coldplace en minutiøs gengivelse af sceneshowet, der kan skaleres efter scenens størrelse! Målet er, at komme helt tæt på originalen, uanset hvad de laver!

AC/DC UK: Europas største AC/DC-tribute band, der optræder overalt i verden med deres eksplosive show, hvor alle AC/DC’s berømte klassikere tages under kærlig behandling. AC/DC UK er kommet længere med deres tribute band end mange nok kunne forestille sig muligt. De har vundet priser som UK’s bedste AC/DC-act og de har også optrådt side om side med stjerner som Ozzy Osbourne, Guns n Roses, Iron Maiden og danske Volbeat! I DK er de også et af de mest eftertragtede tribute acts med årlige turnéer i hele landet!

Letz Zep (UK) er planetens største og mest autentiske Led Zeppelin tribute-band! De er anerkendt og beundret af selveste Jimmy Page og Robert Plant som det eneste Led Zeppelin-tribute i verden! Letz Zep både lyder som og ligner musiklegenderne i Led Zeppelin – “I walked in – I saw me!” Robert Plant. Og man kan ikke fortænke Plant i sin overraskelse – forsanger Billy Kulke ligner ligner ham og har en vokal, der kommer skræmmende tæt på Plants i Led Zeppelins storhedstid!

Carpenters Gold (UK) er et ultra-autentisk tribute band, der med uendelig kærlig til The Carpenters flotte sange og med stor detaljeorienterethed, leverer et storslået koncert-show, der i alle henseender lyder som og ligner en Carpenters-koncert i bandets storhedstid i 1970’erne.

Den internationalt anerkendte producer og sangerinde, Vikki Holland-Bowyer, der blandt andet er kendt fra succesfulde produktioner i Londons West End, ikke bare indfanger Karen Carpenter’s legendariske scene-fremtræden og smukke kontraalt-stemme, men sætter sig også bag trommesættet og spiller, præcis som Karen Carpenter gjorde til gruppens koncerter i bandets storhedstid!

Clearwater Creedence Revival (UK) er måske UK’s største tribute til det legendariske Creedence Clearwater Revival, der med kæmpe hits som Rolling on the River, Proud Mary, Down on the Corner, Bad Moon Rising, Lodi, Have you ever seen the Rain har både unge og gamle som fans. Bandet er et “All Star Tribute” med medlemmer, der har optrådt og turneret med musik-legender som The Animals, The Hollies og Jimi Hendrix Experience! Clearwater Creedence Revival turnerede i DK for år tilbage, men mistede kontakten da deres booker dengang gik bort. Nu vender de endelig retur til Danmark!

Der er altså tale om et helt enestående band med en besætning bestående af rock-veteraner, der selv har været med til at forme rock og blues-musikken over de sidste mange årtier! Det kan være værd at fremhæve Peter Barton, som er forsanger og guitarist i Clearwater Creendence Revival, men har en fortid som forsanger i det legendariske blues-rock act, The Animals igennem 15 år! I den sammenhæng har han turneret over hele verden og har tillige også optrådt med flere af musikhistoriens legender.

The ABBA Reunion Tribute Show (UK): er skabt af instruktøren, produceren og koreografen fra det prisvindende London West End show, “ABBA Mania” og med den oprindelige “Frida” fra West End-besætningen, er det en uovertruffen oplevelse. The ABBA Reunion Tribute Show har gået sin sejrsgang overalt i Storbritannien og udsolgt store teatre og imponeret unge som gamle på de største festival-scener. Dertil har showet igennem 17 år turneret massivt i b.la. Tyskland, Frankrig, Norge – og sågar i ABBA’s eget hjemland, Sverige!

I 2024 tilbydes The ABBA Reunion Tribute Show for allerførste gang i Danmark – og det er fortrinlig timing, da dette også er 50-års jubilæet for ABBA’s sejt med Waterloo ved European Song Contest i 1974!
Gruppens største bedrift er det helt igennem autentiske show, de tilbyder. Et fantastisk band og forrygende sangerinder, masser af kostume-skift og en stor flot produktion gør, at publikum tages med på en rejse til 70’erne og 80’erne, hvor ABBA-feberen rasede!

The Bluetones (UK) - akustisk duo-turné i 2024!
Ny Artist: Sara Parkman tilbage på Spectacle Music!